21 Şubat 2011 Pazartesi

Sucuklu yumurta

Sucuklu yumurtadır pazar kahvaltılarımızın baş tacı. Hele birde sıcacık dumanı tüten ekmekle yenirse. Tavadan yemektir onun özelliği şööyle ekmeği bana bana... :) :)
Canınızımı çektirdim gönüldaşlarım.
Hafta sonu oldumu bizim evde kalbimin sahibi ne isterse o pişer afiyetle yenir bugunde gene sordum neyiyelim diye aynen şöleydi aldığım cevap
"Ben gideyim fırından sıcacık ekmek alayım senin sevdiğin gibi susamlısından. Sende sucukları doğra tavaya pişir yumurtayıda kır ama sakın dağıtma yumurtaları ekmeğimizi yumurtanın ortasına batıralım lööp löööp yiyelim :) :) işte bu dedim bende hemen kolları sıvadım işe koyuldum  

Malzemeler

@ Yarım kangal sucuk
@ 1 yemek kaşığı tereyeğ
@ 4 yumurta
@ Tuz, pulbiber,nane,kekik

Yapılışı

Yağı tavada eritip doğradığımız sucukları ekliyoruz 
Kapağını kapatım pişmesini bekliyoruz
Yumurtaları açtığımız yuvalara önce beyazlarını kırıp 1 er dakika piriyor üzerine sarıları döküyoruz ( beraber kırarsak sarılarda katı pişiyor beyazlar pişene kadar)baharatlarımızı serpip ocağı kapatıyoruz.
Sıcak ve tavadan servis yapıyoruz :) :)
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. bune yaavvrum daha okurken canım çekmeye başladıhepsi çok nefis gözüküyorlar

    YanıtlaSil
  2. Senin canın sağolsun anneeem bi gün yaparım sanada.

    YanıtlaSil

Siteme hoşgeldiniz. Sizleri herzaman sitemde görmek isterim. paylaşımlarıma yorumunuzu esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim. Unutmayınki hep iyi yorum yapmak değildir mecburiyet hoşlanmadığınız şeyleride yazınki bende bileyim:):) yorumlarınıza değer veriyorum.
saygı sevgilerimle...