25 Şubat 2011 Cuma

Gül şerbeti

Sofraların mistik kokusu gül şerbeti 
Gül şerbeti, hazmı kolaylaştırıyor ve mideyi hafifletiyor.


Malzemeler:
@ 100 gr gül yaprağı, (hakiki kokulu gül)
@ 25 ml limon suyu,
@ 150 gr şeker,
@ 1 lt su.
Yapılışı:
Gül yapraklarını bir tabağa koyun.
Limon suyunu üzerine döktükten sonra parmaklarınız al al oluncaya kadar ezin.
Ezdiğiniz yaprakları yarım saat dinlendirin.
Şekeri ve suyu kaynatın, sonra soğuyan şerbeti güllerin üzerine döküp 10-12 saat dinlendirin. Bir tülbentten süzün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siteme hoşgeldiniz. Sizleri herzaman sitemde görmek isterim. paylaşımlarıma yorumunuzu esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim. Unutmayınki hep iyi yorum yapmak değildir mecburiyet hoşlanmadığınız şeyleride yazınki bende bileyim:):) yorumlarınıza değer veriyorum.
saygı sevgilerimle...