Bizim sitede hepsi birbirinden tatlı, iyi ve güzel arkadaşlarım var 2 haftada bir çarşamba günleri toplanırız yeriz içeriz, okuruz, hoş sohbet herşey mükemmel olur ben tatlı mazeretimden dolayı 2-3 aydır katılamıyordum geçen organizatörümüz Meral abla arayıp bana gelmek istediklerini söylediğinde çok sevindim fakat "bir şartla" dedi "biz her birimiz bi çeşit yapıp getireceğiz sen sadece çay yapacaksın" bende kabul ettim ve dün bu güzel insanarı evimde zevkle ağırladım. İşte buda onların getirdiği pastalarla donatılan masamız. :)
İşte pastacıklarımızında sizler için resmini çekip teker teker tariflerini aldım ..
Komşum Canan yıldırım kaya ablamdan incirli muhallebi tatlısı
Malzemeler:
Kek için
@ 3 yumurta
@ 1 su bardağı şeker
@ 7 incir
@ 1 su bardağı ceviz
@ 1 su bardağı un
@ 1 kabartma tozu
@ Azar azar zencefil ve tarçın
Keki ıslatmak için
@ 1 su bardağı kahveli süt
Muhallebisi için
@ 1 litre süt
@ 2 yemek kaşığı nişasta
@ 3 yemek kaşığı un
@ 1 su bardağı şeker
@ Damla sakızı
Kekin yapılışı
Yumurtayla şekeri çırpıyruz
incirleri haşlayıp küçük küçük doğruyoruz
Elmaları rendeliyoruz
Cevizi küçültüm ekliyoruz
Unu ve kabatma tozunu katıyoruz
Zencefil ve tarcın ekiyor karıştırıp uzun büyük borcamda orta hararetli fırında pişiriyoruz.
Piştikten sonra kekimizi 1 bardak kahveli sütle ıslatıyoruz ve dinlenmesi için kenara alıyoruz.
Muhallebi yapılışı
Tenceremize nişasta un ve şekeri koyuyoruz
üzerine sütü azar azar ilave edip karıştırıyoruz topakları eritince ocağa alıp muhallebi yapıyoruz
soğuyana kadar çırpıyor kekimizin üzerine döküyoruz...
Sonuç ortada:)Afiyet olsun
Malatya yöresine has Şerife evrenkaya ablamın yaptığı Ispanaklı yoğurtlu köfte
Malzemeler
@ 4 Su bardağı sarımsaklı yoğurt
Köftesi için:
@ 1 Su bardağı ince bulgur
@ Yarım çay bardağı un
@ 1 Su bardağı sıcak su
Yapılışı
İnce bulguru bir su bardağı suyla karıştırıp, üzerine bir tepsi kapatın.
Bulgur suyunu çekince, içine unu ve tuzu ekleyin su yardımıyla yoğurun
Köfte hamurundan misket büyüklüğünde toplar yapın.
Bir tencereye su doldurup, iri kestiğiniz ıspanakları koyup biraz pişirin (4-5 dakika)
Yaptığımız köfteleri ıspanaklara karıştırıp köfteler pişene kadar kısık ateşte tutun
Köfte ve ıspanakları süzüp sarımsaklı yoğurda karıştırın.
Afiyet olsun
Yeni tanıştığım şirinmi şirin Halimeciğimin patatesli böreği
Malzemeler@ 6-7 adet patates
@ 2 adet soğan
@ 5 yufka
@ 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
@ 1 bardağa yakın yoğurt
@ tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Patatesleri haşlayıp eziyoruz
Tavaya yağı ve soğanları ekliyor biraz kavuruyoruz patates ve baharatları ekleyip ocağı kapatıyoruz
Yufkayı yayıyor çırptığımız yumurtayı yoğurtla karıştırıp yufkanın üzerine döküyoruz patates harcımızdan koyup iki uçlarından rulo yaparak yufkayı sarıyoruz yağlanmış fırın tepsisine yuvarlak olarak diziyoruz.
üzerine susam döküp kızarana kadar pişiriyoruz..
Afiyet olsun
Canım arkadaşım Begüm öztürk ün mayalı ları
Malzemeler@ 2,5 su bardağı süt
@ 1 su bardağı sıvı yağ
@ Yarım çay bardağı şeker
@ 1 kaşık tuz
@ peynir
@ haşhaş (haşhaşı inceltmek için biraz şekerli su)
@ Aldığı kadar un
@ 1 yumurta
Yapılışı
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıyoruz yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Dinlenmesi için bir kenarda bırakıyoruz.
Peyniri ezip hazırlıyor haşhaşı şerbetle inceltiyoruz
hamurumuzdan küçük parça alıp elimizde açıp peynirli harcımızı koyup puaça şekli veriyoruz.
haşhaşlı için hamurumuzdan orta büyüklükde bi parça alıp büyükce açıyoruz haşhaş dan üzerine sürüp rulo yapıyoruz iki parmak kalınlığında kesiyoruz
yağlı tepsiye diziyor yumurtasını üzerine sürüp çörek otu serpip fırını çalıştırmadan mayalandırıyoruz
orta hararetli fırında pişiriyoruz...
Afiyet olsun..
Kıpır kıpır canım Meral tanrıyar ablamın muuhteşem bulgur köftesi
Malzemeler
@ 2 soğan
@ 4 diş sarımsak
@ yarım demet maydanoz
@ 1 limon
@ 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
@ 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
@ 2 yemek kaşığı isot
@ 1 yemek kaşığı nane
@ 1 yemek kaşığı pul biber
@ yarım yemek kaşığı kekik
@ 1 er çay kaşığına yakın kimyon,karabiber, kişniş, köri, zerdeçal, zencefil
@ yarım çay kaşığı tarçın
@ 1 yemek kaşığı nar ekşisi
@ 1 yemek kaşığı pekmez
@ 1 yemek kaşığı yoğurt ( varsa kaymak kısmı)
Yapılışı
Bulguru önceden kaynatılıp ılıtılmış suda ıslatalım (su soğuk deil ama soğuğa yakın olacak)
soğanı, sarımsağı, maydonozu blendırdan geçirip bulgura ilave edelim
1 limonu kabuklarıyla 4 e bölelim bulgura ekleyelim
bu halilyle bulguru 20 dakika yoğuralım.
Yoğurt, pekmez ve nar ekşisi hariç salçalarımızı ve baharatlarımızı ekleyip 20 dakika daka yoğuralım son olarak yoğurt, pekmek ve nar ekşisinide katım 2-3 dakika yoğurup şekil verelim...
Afiyet olsun
Sevgili Sevinç Aydoğdu ablamın mini mini şekerpareleri
Malzemeler
@ 1 yumuşak margarin
@ yarım su bardağı irmik
@ 3,5 su bardağı un
@ 1 kabartma tozu
Şerbeti için
@ 3,5 su bardağı şeker
@ 4 su bardağı su
Yapılışı
Yumurtayla irmiği çırp
Margarini unu kabartma tozunu ekle yoğurup şekil ver
Yumurta sarısını üzerlerine sür pişir.
hamur pişerken su ile şekeri koy kaynat.
Şekerpareleri fırından çıkardıkdan 10 dk sonra ılık olan şerbeti dök.
Afiyet olsun
Canım komşum Canan yıldız ablamın mis gibi kokan yaprak sarmaları
Malzemeler
@ 3 cay bardagi bulgur
@ 1 tane sogan
@ 1 cay bardagi zeytinyag
@ 1 yemek kasigi salca
@ yarım demet maydanoz
@ yarım demet dereotu
@ tuz,karabiber,pulbiber
@ tuz,karabiber,pulbiber
Sosu için
@ 1 soğan
@ 2-3 kaşık yağ
@ 1 kaşık salça
Yapılışı
Ilk olarak tencereye su koyup kaynatip yapraklarimizi biraz hasliyoruz,
haslanan yapragi soguk suya koyup cikarip suzmeye birakiyoruz
ici icin bir tavaya 1cay bardagi zeytin yaginin birazini koyup ince dogaradigimiz soganlari kavuruyoruz, üzerine salcasinı koyup yine karistirip bulguru koyup karistiriyoruz
iyice kavrulunca icine baharatlarini ince kiydigimiz maydanoz ve dereotunu koyup karistiriyoruz
yapragin ortasina bir tatli kasigi kadar ic malzemeden koyup hepsini tek tek sarip,tencerenin dibine bikac bos yaprak serdikten sonra sardigimiz yapraklari sirayla diziyoruz,
hepsi bitince uzerine kalan zeytin yagi dokup sarmalarin uzerine bir tabak koyup uzerine kadar su doldurup ocakta ilk once kaynatip sonra altini iyice kisip yapraklar iyice pisip suyunu cekene kadar pisiriyoruz son olarak yağda soğanları kavurup salçayı ekliyor pişen yaprakların üzerine döküyoruz 2-3 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz...
Afiyet olsun
Bunlarda nacizane benim eti puflarım :)
Malzemeler
@ 3 adet yumurta
@ 3 kahve fincanı toz şeker
@ 1,5 kahve fincanı süt
@ 1 kahve fincanı sıvı yağ
@ 1 paket kabartma tozu
@ 1 paket vanilya
@ 2 yemek kaşığı kakao
@ 4 kahve fincanı un
kreması:
@ 1lt süt
@ 9 çorba kaşığı nişasta
@ 1 su bardağı şeker
@ 1 paket toz krem şanti
Yumurtayı beyazlaşana kadar çırpalım
Şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim
diğer malzemelerimizide ekleyelim karıştıralım
yağlanmış fırın tepsisine dökelim yarım saat 180 derecede pişirelim
soğuyunca bir çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
Kremanın yapılış
tencereye nişasta şekeri ekleyip azar azar sütü ilave edelim topak kalmayana kadar karıştırıp ocağa alalım muhallebi kıvamında olunca kapatalım ( çok koyu olması lazım)
kremayı iyice soğuttuktan sonra içine toz olarak krem şantiyi ekleyip mikserle iyice karıştıralım.
Bu kremadan her kekin üstüne bolca sürün.
Blendırda çektiğimiz kalan kekide üzerine serpin.
işte buyrun minik minik eti puflarımız hazır...
Afiyet olsun
kızimcım etipufların çok güzellerdi ilk gelen misafirlerime bende yapacağım.emeğine sağlık
YanıtlaSilAnnem afiyet olsun. sen iste ben sana yaparım sen uğraşma. mucuk
YanıtlaSilcanım eti pufların tadı damağımda hala tarifini burda bulamasaydım telefon edicektim. ellerine sağlık..
YanıtlaSilafiyet olsun canım son birtane kalmıştı onu yiyordum bende :) :): )
YanıtlaSilEti pufları gerçeğinden ayırt etmek imkansız. Ne güzel olmuşlar :)
YanıtlaSilmefahsurum ne demek? (mahsuru yoksa)
medura birtane alıp yeseydin canım :):)
YanıtlaSilMefahsurum ne demek anlatayım:D
benim adım Meva
eşimin adı Fatih oğlumun adı Ahmet Hilmi kızımın adı Sude Rumeysa yani
Me (meva) F (fatih)ah(Ahmet Hilmi)surum (Sude Rumeysa) kısaca Mefahsurum :) biraz karış ama....