19 Şubat 2011 Cumartesi

Patates çorbası


Malzemeler

@ 2 Adet soğan
@ 1 yemek kaşığı tere yağ
@ 3 Adet büyük patates
@ 3 Su bardağı et veya tavuk suyu
@ Tuz ,Karabiber
@ 2 Yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
@ 1 Su bardağı süt
@ 100 Gr kaşar peyniri (tercihe göre)

Tarifi
 
Soğanları ince ince kıyın ve yağ ile tencerede kavurun. 
Patatesleri soyun ve yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. 
Et suyunu kavrulmuş olan patateslere ekleyin. 
Soğanların kavrulmasını beklemeden ekleyin,birlikte iyice kavurun. 
Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin. 
Sonra tencereden patatesleri biraz alıp, rondoda püre haline getirin.
Bütün haldeki patateslerle yeniden karıştırın. 
Sıcak haldeki sütü ilave edin ve kısık ateşte bekletin. 
Bu arada peyniri rondoda kıyın ve çorbaya ekleyip ateşi kapatın. 
Karabiber, tuz ve kıyılmış maydanozları da serpip servis yapınız.
Afiyet olsun…


KISA BİLGİ:
Patateste C vitamini kabuğa en yakın yerdedir. Bu bakımdan ince soyulmalı, ucuz ve kabuk yüzeyinin fazla oluşu dolayısıyla küçük patates satın alınmalıdır.

(Resim alıntıdır. Kaynak gösteremiyorum birçok sitede var)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siteme hoşgeldiniz. Sizleri herzaman sitemde görmek isterim. paylaşımlarıma yorumunuzu esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim. Unutmayınki hep iyi yorum yapmak değildir mecburiyet hoşlanmadığınız şeyleride yazınki bende bileyim:):) yorumlarınıza değer veriyorum.
saygı sevgilerimle...