25 Şubat 2011 Cuma

Mahlep faydaları

TANIMI:

Mahlep idris ağacının meyvelerinin iç kısmının öğütülmüş haline denir.
Yabani kiraz ağacının nohut büyüklüğündeki meyvesidir.Meyveleri siyah ve ekşidir.Kendine has tat ve kokusu vardır.

KULLANILDIĞI YERLER:

>Çeşitli hamur işlerinde özellikle paskalya çöreği yapımında ve sütlü tatlılarda kullanılır.
>Hamur işlerinde ve sütlü tatlılara tat ve koku vermek için kullanılır.
>Öğütülmüş halde yiyeceklere ilave edilir.

YETİŞTİRİLDİĞİ YERLER:

Vatanı Avrupa ve Batı Asya’dır. Türkiye de ise Tokat, Niksar, Zile, Amasya, Çorum ve Mardin gibi dağ yamaçlarında, kalkerli arazide rastlanır.

MAHLEPİN FAYDALARI:

-Solunum yollarında : Astım, balgam sökücü olarak kullanılır.
-Böbreklerdeki taş sancısında,
-Midede hazımsızlıkta ve aşırı gazda,
-İdrar tutukluğunda,
-Karaciğer zayıflığında,
-Prostat büyümesinde,
-Şekeri düşürmede faydalıdır,
-Cinsel gücü artırıcı etkisi vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siteme hoşgeldiniz. Sizleri herzaman sitemde görmek isterim. paylaşımlarıma yorumunuzu esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim. Unutmayınki hep iyi yorum yapmak değildir mecburiyet hoşlanmadığınız şeyleride yazınki bende bileyim:):) yorumlarınıza değer veriyorum.
saygı sevgilerimle...