22 Şubat 2011 Salı

Kolay çıtır börek


Malzemeler:

@ 1 kg yufka
@ 1 yumurta
@ Yeteri kadar galeta unu (ben bayat ekmekleri fırında biraz kızartıp, rondoda çok ince çekiyorum.
@ Dondurucuya koyup daha sonra ihtiyacım olduğunda kullanıyorum.)
@ Beyaz peynir (veya lor)
@ Maydanoz, tuz
 
İç harcı için; beyaz peynir veya lorun içine yeteri kadar tuz ve ince doğranmış maydanoz ekleyip karıştırın.
Hazırlanması:
Yufkaları üst üste koyup eşit 12 üçgen parçaya bölün. 
Üçgen parçaların geniş tarafına peynirli iç harcdan koyup kenarları içe doğru katlayarak, rulo (sigara böreği gibi) sarın. 
not:Bu aşamada sardığınız börekleri hemen pişirmeyecekseniz buzdolabı poşetlerine yerleştirip dondurucuya koyabilirsiniz.İstediğiniz zaman çıkarıp çözülmesini beklemeden yumurta ve galeta ununa bulayıp fırında pişirin. 
Sigara böreği gibi sardığınız yufkaları önce çatal yardımıyla çırptığınız yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 
Veya Kızgın yağda kızartın. 
not:Çıtır börekleri yaparken hiç yağ kullanmadım,yalnızca fırın tepsisini yağladım.Siz yağ kullanmak isterseniz 1 yumurta,2 çorba kaşığı süt veya yoğurt ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı çırparak börekleri bu karışıma batırıp, sonra galeta ununa batırarak tepsiye dizebilirsiniz.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siteme hoşgeldiniz. Sizleri herzaman sitemde görmek isterim. paylaşımlarıma yorumunuzu esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim. Unutmayınki hep iyi yorum yapmak değildir mecburiyet hoşlanmadığınız şeyleride yazınki bende bileyim:):) yorumlarınıza değer veriyorum.
saygı sevgilerimle...