17 Şubat 2011 Perşembe

Alman pastası

Çok hafif ve pratik olan alman pastası annem almanyada bir müddet kaldığı için onun damak tadaındandır.

MALZEMELER:
@3 yumurta,
@2 çay bardağı toz şeker,
@100 gr eritilmiş margarin,
@6 yemek kaşığı yoğurt,
@1 paket kabartma tozu
@6 çay bardağı un, yeterince pudra şekeri

KREMA İÇİN:
@2 kahve fincanı un
@1,5 kahve fincanı şeker
@2,5 su bardağı süt
@1 paket vanilya
@1 çorba kaşığı büyüklüğünde tereyağı ya da margarin

YAPILIŞI
Kek için; yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpıyoruz
diğer malzemelerde ekleyip karıştırıyoruz orta boy kek kalıbına döküyoruz.
Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişiriyoruz
soğuyunca 2 ye bölüyoruz.
Krema için; bütün malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta kısık ateşte pişiriyoruz
Ilıyınca kekin üstüne döküyoruz 
Buzdalabında soğutulup ikinci kek kapatıyoruz 
Üzerine pudra şekeri döküyor servis ediyoruz.

3 yorum:

  1. ben bu pastayo yaptım çok güzel ve hafif oluyor herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Siteme hoşgeldiniz. Sizleri herzaman sitemde görmek isterim. paylaşımlarıma yorumunuzu esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim. Unutmayınki hep iyi yorum yapmak değildir mecburiyet hoşlanmadığınız şeyleride yazınki bende bileyim:):) yorumlarınıza değer veriyorum.
saygı sevgilerimle...