17 Şubat 2011 Perşembe

Alman pastası

Çok hafif ve pratik olan alman pastası annem almanyada bir müddet kaldığı için onun damak tadaındandır.

MALZEMELER:
@3 yumurta,
@2 çay bardağı toz şeker,
@100 gr eritilmiş margarin,
@6 yemek kaşığı yoğurt,
@1 paket kabartma tozu
@6 çay bardağı un, yeterince pudra şekeri

KREMA İÇİN:
@2 kahve fincanı un
@1,5 kahve fincanı şeker
@2,5 su bardağı süt
@1 paket vanilya
@1 çorba kaşığı büyüklüğünde tereyağı ya da margarin

YAPILIŞI
Kek için; yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpıyoruz
diğer malzemelerde ekleyip karıştırıyoruz orta boy kek kalıbına döküyoruz.
Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişiriyoruz
soğuyunca 2 ye bölüyoruz.
Krema için; bütün malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta kısık ateşte pişiriyoruz
Ilıyınca kekin üstüne döküyoruz 
Buzdalabında soğutulup ikinci kek kapatıyoruz 
Üzerine pudra şekeri döküyor servis ediyoruz.

3 yorum:

Siteme hoşgeldiniz. Sizleri herzaman sitemde görmek isterim. paylaşımlarıma yorumunuzu esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim. Unutmayınki hep iyi yorum yapmak değildir mecburiyet hoşlanmadığınız şeyleride yazınki bende bileyim:):) yorumlarınıza değer veriyorum.
saygı sevgilerimle...