17 Şubat 2011 Perşembe

Çat kapı gelen misafirlerim:)



Bugun misafirlerim vardı geleceklerini sabah öğrendim hem pratik hem lezzetli bir kaç şey yaptım işte size da yazıyorum
Krep pasta ( kreplerim akşamdan vardı çok rahat oldu :) )
Fırında mücver
Kanepeler

İlk olarak krep pastanın malzemelerini vereyim
Krep için gerekli malzemeler

@ 3 kahve fincanı un
@ 1 kahve fincanı şeker
@ 3 bardak süt
@ 3 yumurta
@ 5 yemek kaşığı yağ

Muhallebisi için

@ 3 Su Bardağı Süt
@ 1 Çay Bardağı Şeker
@ 1 Çay Bardağı Un
@ 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
@ 2 Adet Yumurta Sarısı
@ 150 Gr. Beyaz (Kuvertür) Çikolata

Üzeri için bir paket çikolata sos.

Krep malzemelerinde yumurta ve sütü çırpıp diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz boza kıvamında olacak sonra çok ısınmış tavamıza bir kepçe döküyoruz önlü arkalı pişiriyoruz harcımız bitene kadar tekrarlıyoruz yaklaşık 15-17 tane çıkıyor.
Onlar bi kenarda dinlenirken biz muhallebimizi yapıyoruz gene yumurta sarılarını ve sütü çırptıktan sonra içine çikolatamız hariç tüm malzemelerimiz katıp ocakta kısık ateşte muhaellebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz kaynayıp koyulaşınca altını kapatıp çikolatamızı ekliyoruz erimesi için biraz daha karıştırıyoruz.
Pasta tabağımıza bir krep koyup üzerine muhallebide 2 kaşık yayıyoruz bir krep bir muhallebi 3 krep kalana kadar devam ediyor son üç krebide tarifine uygun olarak hazırladığımız çikolata sosla aynı işleme devam ediyoruz.
Kalan sosuda pastanın etrafına ve üzerine sıvayıp dinlenmesi için dolaba koyuyoruz. 
İşte bukadar hafif bir tatlı ayrıca krep leri boş vaktimizde yapıp dipfirize kaldırabiliriz ve acil zamanda çıkarıp hemen kocaman bi pasta elde edebiliriz :) :)
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siteme hoşgeldiniz. Sizleri herzaman sitemde görmek isterim. paylaşımlarıma yorumunuzu esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim. Unutmayınki hep iyi yorum yapmak değildir mecburiyet hoşlanmadığınız şeyleride yazınki bende bileyim:):) yorumlarınıza değer veriyorum.
saygı sevgilerimle...