22 Şubat 2011 Salı

Şekerpare

Yemekteyiz saat 19.15 daha yemeği yerken canım tatlı çekti . Niyetimde sütlü pratik bir tatlı yapmak vardı kalbimin sahibine sordum oda "sütlü tatlı yapmada ne yaparsan yap mesela  şekerpare gibi" diyince o anda tamam demedim malzemelerimden emin olamadığım için baba oğul onları içeri gönderdikten ve kızımı uyuttuktan sonra baktım malzemelerim tam.
Ben tek başıma alışverişe gitmediğimden aldığım zaman unumu şekerimi 10 ar kiloluk yumurtamı 30lu sütümüde margarinimi 8-10 tane alırım stok yaparım ki  Fatihim benden birşey istediğinde ona malzeme yok yapamam demeyeyim. Pazar günüde aynen öyle oldu malzemelerimin var olması beni çok sevindirdi ve ortaya yukardaki gibi bir görüntü çıktı. Aslında şekerparenin çatlamayanı makbuldür bunun içinde küçük küçük yuvarlanmaları lazım ama bıdığımın ağladığını duyunca onunla ilgilenebilmek için bu sefer biraz büyük ve çatlak oldular :):)
Malzemeler:
         şekerpare için:
@ 1 paket margarin, oda sıcaklığında
@ 2 yumurta
@ 1 paket vanilya
@ 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
@ 1 su bardağı pudra şekeri
@ 4 su bardağı un
@ 4 yemek kaşığı irmik
@ 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

@ 3 su bardağı şeker
@ 4 su bardağı su
@ Yarım limonun suyu

Üzerlerine:
@ Fındık içi

Şekerparelerin hazırlanması

1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin.
Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbetin hazırlanması:

3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın.
Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
Ateşten alıp ılıtın.
Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 2-3 bekletin.
Süre sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.

Afiyet olsun..

    4 yorum:

    1. şekerim şeker parelerin çok şeker olmuşlar ellerin dert görmesin

      YanıtlaSil
    2. Yaa sen nasiplisin bak herkes resmini görüyor sen tadına baktın. Afiyet olsun.

      YanıtlaSil
    3. Kardeşim ellerinize sağlık bu arada geçmiş olsun kardeşim teyzem için. Maşallah diyorum okurken yazdıklarınızı:-) Rabbim nazardan muhafaza eylesin.

      YanıtlaSil
    4. kardeşim siteme girebildim çok mutluyum :) Annem için allah razı olsun geçecek inş...

      YanıtlaSil

    Siteme hoşgeldiniz. Sizleri herzaman sitemde görmek isterim. paylaşımlarıma yorumunuzu esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim. Unutmayınki hep iyi yorum yapmak değildir mecburiyet hoşlanmadığınız şeyleride yazınki bende bileyim:):) yorumlarınıza değer veriyorum.
    saygı sevgilerimle...