Köfteyi kim sevmezki hele birde dalyan köfte olunca. Pişip kızarırken fırının önünde beklemek bir keyiftir. Mutfağa yaydığı misss koku insana biran önce pişsede yesem dedirtir. Hele dilimledikten sonra ortaya çıkan Görüntü aslında tam vitrinliktir...
Malzemeler:
@ 1 kilo kıyma,
@ 3 dilim bayat ekmek,
@ 4 yumurta (2 yumurtayı haşlayın (tam pişmiş), kalan 2 yumurtada köfte içine eklenecek yalnız bunlardan birinin beyazını ayırın),
@ 1 tatlı kaşığı karabiber,
@ 1 tatlı kaşığı kekik,
@ 1 tatlı kaşığı kimyon,
@ 1 tatlı kaşığı nane,
@ 1tatlı kaşığı tuz,
@ 1 çay fincanı ince doğranmış maydanoz,
@ 1 kutu (200-250 gr) patates-havuç-bezelye karışımı garnitür konserve
Yapılışı
Garnitür ve haşlanmış 2 yumurta hariç bütün malzemeleri yoğurup köfte hamuru elde edin.
Fırın kabını hafifçe yağlayıp kıymayı onun içine bir parmak kalınlığında yayın.
Garnitür karışımına çok az tuz serpip kıymanın ortasına yayın.
Ayırdığınız 2 yumurtayı da garnitürle birlikte köftenin içine koyun.
Köftenin birleşme kısmı alta gelecek şekilde kıymayı rulo haline getirin.
Üzerine ayırdığınız yumurta beyazını sürün.
3-4 çay kaşığı kadar tereyağını üzerine koyup 200C fırında 40 dakika kadar pişirin.
Pişme esnasında ara sıra kontrol edip etrafına sızan yağlardan üzerine dökün. (böylece köfte kurumayacaktır.)
Afiyet olsun.
Arkadaşlar zamanla blogumda yemek, pasta tarifleri, pratik bilgiler, çocuk bakımı, bebek gelişimi, hamilelik, güzel sözler, şifalı bitkiler ve aklıma geldikce değişik şeyleri sizinle paylaşacağım
Dalyan köfteyi çok severim ama çok uğraştırıcı :) :)
YanıtlaSilEvet bahar hanım uğraştırıcı ama çok güzel bence uğraşmaya değer.
YanıtlaSil